Si no veis correctament aquest missatge, pitjau aquí
 

DEL 1 AL 15 DE
NOVEMBRE 2014

Fins el 12 de novembre

Exposicions:
«BON À TIRER»
«UNA MIRADA ENRERA FINS AVUI (2003-2014). JOAN ÀVILA»
«TEULES PER A LLUC. GUSTAVO»

Horari: de 10 a 13 h i de 17 a 19 h durant la fira i el firó, altres dies, de 9 a 13 h
Casal Can Pere Ignasi, plaça de Can Pere Ignasi, s/n, Campos


Dissabte, dia 1 de novembre

Concurs/exposició fotogràfica: «PHOTOWALKING»

«PhotoWalking» és un concurs fotogràfic digital que pretén donar a conèixer el patrimoni artístic, històric, cultural i natural d’un municipi des de la visió particular i personal de cada individu i de la seva lent a través de la xarxa social Facebook. Una vegada finalitzat se seleccionaran les millors fotografies i es farà un muntatge audiovisual que es projectarà en un lloc públic del municipi perquè el públic el pugui descobrir.

«PhotoWalking» neix per a donar a conèixer la riquesa patrimonial, artística, cultural i natural d’un municipi, tant a la població local com als visitants i turistes d’una forma lúdica i dinàmica; per a dinamitzar la vida cultural de la població; per a oferir un valor afegit cultural i de qualitat, polifacètic, per a totes les edats i, sobretot, suggeridor i participatiu.

Concurs: de l'1 al 30 de novembre
Inscripció prèvia al: 971 144 397 / educacioicultura@ajsantaeugenia.net

Exposició: de l'1 al 31 de desembre
Inauguració: 5 de desembre, a les 18 h
Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 17 a 20 h, dissabtes i diumenges, de 17 a 20 h

Sala polivalent de l'Ajuntament, plaça de Bernat de Santa Eugènia, 7, Santa Eugènia

17 h Art de carrer: DIMONIARRUS. La història de l’home que va vendre la seva ànima al dimoni.

A Dimoniarrus coneixerem en Joan, un home de negocis que fa 5 anys que fuig del Dimoni per a no pagar-li el deute més important de la seva vida, la seva ànima. El Dimoni, un personatge gegantí, que fa més de cinc metres, cansat d’anar darrere el deutor envia el seu fill Bollet, el més malvat i terrorífic dels seus deixebles, a fer la feina.

Un espectacle de carrer itinerant basat en les Rondalles Mallorquines, interpretat a través del llenguatge del pallasso.

Amfiteatre Joan Mas, Deià


Diumenge, dia 2 de novembre

12 h Música: ARTEFACTES MUSICALS

El concert que presentam és un espectacle musical que us mostrarà, d’una manera original i divertida, com es poden construir tota classe d’instruments musicals emprant materials reciclats i objectes de diversa procedència i, a la vegada, reproduir alguns dels temes musicals més coneguts per tothom.

Amb aquesta activitat, en la qual el públic participa activament, es pretén donar a conèixer com es produeix el so en les diferents famílies instrumentals. A més, durant l’espectacle es construeixen instruments de les famílies de corda, de vent i de percussió.

Plaça Es Mercat Cobert, Inca


19 h Teatre: EL GUST ÉS NOSTRE

A la manera d’un menú gastronòmic un poeta fa un viatge per la vida enmig d’una posada en escena entre llibres, làmpades, estris de cuina i dos músics disposats a compartir vivències i sentiments. En aquest recorregut, en una dramatúrgia basada en entrevistes, cartes, memòries de diferents poetes, s’enceta un pont amb l’espectador en la necessitat de veritat.

Auditori, plaça de s'Abeurador, 4, Santa Margalida


Dimarts, dia 4 de novembre

17 h Exposicions: «VIU ELS PARENÒSTICS»

Els almanacs o parenòstics són calendaris populars que, a més de l’ordenació dels dies de l’any per setmanes i mesos, ofereixen informacions d’altra matèria, com ara, previsions meteorològiques i astronòmiques; fires, festes i mercats; dites i consells per a les feines de la pagesia i per a la vida quotidiana.

L’exposició i les activitats al voltant de VIU ELS PARENÒSTICS, s’emmarquen dins el projecte europeu ERA (European Rural Almanac: keeping traditional culture alive. Cultura 2007-2013) aquest, va néixer amb la intenció de recuperar les manifestacions culturals lligades als almanacs rurals amb la creació d’una xarxa de cooperació i difusió que permet establir ponts de comunicació entre la tradició i la innovació

Conferències i tallers:

Taller de Planisferis, dia 7, a les 18 h
Conferència «L'astronomia dels parenòstics», dia 7, a les 19.30 h
Taller Aprendre a fer molins, dia 21, a les 18 h
Conferència «Els parenòstics d'Europa», dia 21, a les 19.30 h

Durada: fins al 24 de novembre
Inauguració: dia 4, a les 17 h
Horari: de 18 a 20 h

Teatre Parroquial, carrer Major, Búger


Dimecres, dia 5 de novembre

17.30 h Dansa: TRAVELLING TO NOWHERE

El públic és rebut pels artistes amb centenars de postals.

A alguns se'ls demanarà que llegeixin una selecció de postals, mentre les seves veus són gravades. Aquests enregistraments formaran part de la banda sonora de la peça i d’altres participaran en la banda sonora o bé en l'ambient lumínic.

L’ambient sonor és un dels protagonistes: ajudarà a crear múltiples atmosferes durant l'espectacle. Totes les escenes estan d'alguna manera relacionades amb el desig de trobar el lloc ideal. És un viatge amb metàfora de llibertat.

Sa Congregació, carrer del Rosari, 25, sa Pobla


Dijous, dia 6 de novembre

De 18 a 20 h Conferència: «ENTENDRE L’ART ACTUAL»

Les programacions culturals de les sales d’exposicions dels municipis ens mostren les propostes d’artistes i de creatius en actiu. Pot ser ens hem cultivat en art modern i contemporani, però l’art actual difícilment ens arriba. És per això que oferim aquest cicle de conferències amb què volem investigar de manera conjunta com funciona l’art avui dia, intentar reconèixer els codis però, sobretot, reflexionar sobre el fet creatiu actual.

Sa Quartera, plaça de sa Quartera, s/n, Inca


Divendres, dia 7 de novembre

18 h Música: UN MÓN DE SONS

Na Robertina viatjarà per tot el món cercant la cançó que cura els mals d’amor. En aquest viatge coneixerem personatges que ens contaran fantàstiques històries i sentirem sons que ens transportaran a cultures llunyanes dels cinc continents.

La música, interpretada amb instruments tradicionals de les diferents parts del món, ens farà sentir sons de l’Àfrica, a través del tambor djembe, el krin i la kalimba o sansa; d’Oceania, amb el didjeridú; d’Àsia, amb la flauta shakuhachi, el tambor ko-tsuzumi i el gong; d’Amèrica, amb els seus cascavells i la flauta pinquillo i d’Europa, amb la veu i el clarinet.

El recull dels cinc contes de cada continent té l’objectiu de contribuir a transmetre la cultura popular pròpia dels pobles de la terra i a reconèixer trets i valors que ens són comuns a tots

Casal Pere Capellà, carrer dels Cavallers, 22, Algaida


18 h Projeccions: CICLE SIMÓ ANDREU 60s-70s

L’actor mallorquí (sa Pobla, 1941) ha estat una presència constant al cinema i a la televisió des dels anys 60.

La carrera de Simó Andreu té dues etapes ben diferenciades: la primera, els anys 60 i 70, on s’especialitzà en el cinema de gènere, encara que no deixà de banda el drama o la comèdia. A la meitat dels anys 70 l’evolució professional el dugué a col·laborar amb els millors directors del cinema espanyol i internacional i ens descobrí la seva part més dramàtica.

Projecció: Un balcón sobre el infierno (1963) VO

Sala d’actes de la biblioteca, carrer de Sant Francesc, 10, Sineu


19.30 h Projeccions: CINEMA DOCUMENTAL DE L’ARXIU DEL SO I DE LA IMATGE

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), creat pel Consell de Mallorca, és un arxiu especialitzat en cinema, en fotografia, en música i en història oral, relacionat amb Mallorca, de lliure accés per a tota la ciutadania.

Projeccions:
Bellpuig: primera pedra (2003)
Monestirs i castells roquers de Mallorca (1976)

Ca ses Monges, carrer de Sant Miquel 9, Maria de la Salut


20 h Projeccions: CICLE SIMÓ ANDREU 60s-70s

Projecció: Una historia de amor (1967) VO Can Gelabert, carrer de la Portella, Binissalem


Dissabte, dia 8 de novembre

10 h Ruta: EL CAMÍ PREHISTÒRIC DEL BARRANC DE BINIARAIX

És un dels camins més bells i emblemàtics de tota la serra de Tramuntana, i fou una important via de comunicació al llarg de tota la història. La visita arqueològica en aquest lloc pretén donar a conèixer al visitant el nostre ric passat cultural. Un itinerari pel qual resseguirem l’antic camí prehistòric per a visitar diversos jaciments arqueològics.

Inscripció prèvia al: 971 628 004/018. Dept. de Cultura de l’Ajuntament d’Andratx


10 h Ruta Cultural: PALMA SINGULAR

Palma singular consta de tres rutes culturals per la ciutat de Palma, per a conèixer-ne els principals elements arquitectònics, històrics, patrimonials, etc., i fer un èmfasi especial en els aspectes més desconeguts o més desapercebuts.

Tres rutes pels carrers més singulars dels barris de Canavall, Canamunt i sa Calatrava / Call Major que pretenen ser un redescobriment de Ciutat, on s’amaguen secrets, anècdotes i curiositats d’allò més insòlites.

Places limitades Inscripció prèvia al 971 611 000 / biblioteca@esporles.cat

18 h Teatre infantil: AIXÒ ERA I NO ERA

L’espectacle se centra en dues formes de narrativa popular molt valuoses a Mallorca: les rondalles i els romanços (històries cantades), tot això combinat amb música d’arrel popular per a la guitarra del segle XVIII.

Ca ses Monges, carrer de Sant Miquel, 9, Maria de la Salut


20 h Dansa: DANSITU

Un espectacle de dansa que pot constar d’una peça fins a tres de diferents. És un format molt similar al microteatre. Es creen les peces a partir de l’espai on es fan i les històries s’expliquen amb el llenguatge de la dansa. Totes tenen una temàtica comuna.

Casal de Cultura de Galilea, plaça de s'Escopidor, s/n, Galilea


20.30 h Música: TABULATURA

Tabulatura és un concert per a tiorba sola. La tiorba és un vistós instrument de catorze cordes que nasqué a Itàlia al final del segle XV per a acompanyar els cantants en el nou gènere musical que naixia: l’òpera.

Aviat, els virtuosos d’aquest instrument començaren a escriure la música copiant l’estil dels cantants a qui acompanyaven. El concert es presenta complementat amb explicacions sobre la societat i els costums musicals de l’època que ajuden a comprendre i a gaudir de les peces.

Casa de Cultura, carrer de Llorenç Riber, 6, Campanet


Diumenge, dia 9 de novembre

11.30 h Música: PER UN MÓN MILLOR

Presentació musical en viu de les cançons del disc Per un món millor. Es farà una interacció amb els nins, se’ls convidarà a participar, cantant i ballant i se’ls donarà un souvenir. L’objectiu més important de la presentació és introduir la cultura de la cura del medi ambient, mitjançant el llenguatge cantat i visual.

Església Vella de Caimari, placeta vella, s/n, Caimari


20 h Música: SACRO CONCERT DE JAZZ. PERIKAS JAZZ REUNION

Amb l’estil de jazz s’interpreten composicions del Barroc, del Romanticisme i de l’Impressionisme. També s’interpreten alguns temes propis amb reminiscències harmòniques de la música espanyola.

Instrumentistes: contrabaix, piano, bateria i veu.

Església de Sant LLàtzer, carrer de Sant Llàtzer, 3, Pla de na Tesa, Marratxí


Dimarts, dia 11 de novembre

10 h Teatre infantil: THREE LITTLE PIGS

Una versió molt particular de la història dels tres porquets que comença quan Little Yellow Pig, el porquet groc, cansat de viure en una casa petita i amb goteres, se’n va al bosc a construir una casa nova i gran per compartir amb els seus germans. Però no ha pensat que, allà, hi viu el terrible Big Bad Wolf, el llop, que no desitja res més que menjar-se els tres porquets.

Als dos germans de Little Yellow Pig no els quedarà altre remei que aventurar-se dins el bosc a la recerca del seu germà i, després de córrer moltes aventures i d’evitar ser engolits pel llop, tots tres acabaran descobrint que un poc d’enginy ajuda molt a l’hora d’enfrontar-se amb els perills.

Idioma: anglès

Auditori d’Alcúdia, plaça de la Porta de Mallorca, 3, Alcúdia


Dimecres, dia 12 de novembre

10 h Teatre infantil: PIRATE’S REQUIRED

Mirandolina, la capitana més famosa de tots els mars, es troba una nit en un carreró fosc amb el misteriós Mr. X, un home cec que li ven el mapa d’un tresor amagat en una illa remota.

La capitana i el seu amic Freddy decideixen anar a cercar el tresor. Freddy té un vaixell, però... aviat es troben amb un petit problema: han de menester urgentment una tripulació pirata disposada a viure les aventures més insospitades.

Idioma: anglès

Sa Congregació, carrer del Rosari, 25, sa Pobla


Divendres, dia 14 de novembre

17.30 h Música: EN JOAN DES FABIOLET

Teatre, literatura i música s’uneixen aquí per apropar els infants al món musical i a la nostra cultura, d’una forma atractiva i divertida.

El fil conductor d’aquesta activitat és la narració i l’escenificació del text basat en la rondalla mallorquina de Mn. A.M. Alcover, En Joan des fabiolet, que es va combinant simultàniament amb la música (cançons populars de les Illes Balears).

Els diferents instruments que conformen la família del clarinet interpreten la música; hi ha una relació entre cada un dels clarinets i els personatges de la rondalla, i s’aconsegueix, d’aquesta forma, una simbiosi perfecta entre música descriptiva i text.

Es Centre, carrer de l'Església, 1, Selva


18 h Projeccions: CICLE SIMÓ ANDREU 60s-70s

Segon passi del cicle Simó Andreu. La carrera de Simó Andreu té dues etapes ben diferenciades: la primera, els anys 60 i 70, on s’especialitzà en el cinema de gènere. A la meitat dels anys 70 l’evolució professional el dugué a col·laborar amb els millors directors del cinema espanyol i internacional i ens descobrí la seva part més dramàtica.

Projecció: Una historia de amor (1967) VO

Sala d’actes de la biblioteca, carrer de Sant Francesc, 10, Sineu


19.30 h Projeccions: CINEMA DOCUMENTAL DE L’ARXIU DEL SO I DE LA IMATGE

Segon passi del cicle de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM). L’Arxiu està especialitzat en cinema, en fotografia, en música i en història oral, relacionada amb Mallorca i de lliure accés per a tota la ciutadania.

Projecció: Sa Fosca (1986)

Ca ses Monges, carrer de Sant Miquel 9, Maria de la Salut


20 h Projeccions: CICLE SIMÓ ANDREU 60s-70s

Tercer passi del cicle Simó Andreu.

Projecció: La novia ensangrentada (1972) Can Gelabert, carrer de la Portella, Binissalem


20 h Dansa: MALMENATS

Malmenats és un espectacle de dansa/teatre que proposa una reflexió sobre els papers que ens toca jugar en aquests temps de crisi i de transformació, i que qüestiona la vigència dels límits que ens imposem i que se’ns imposen.

Els rols es difuminen i contaminen: ens movem entre manar i obeir, atacar i defensar, el gènere masculí i el femení, la persona i l’animal; en el límit entre l’ordre i el caos, entre la continuïtat i la ruptura.

Teatre de Capdepera, carrer del Col·legi, 18, Capdepera


Dissabte, dia 15 de novembre

10 h Ruta Cultural: PALMA SINGULAR

Segona ruta de Palma singular per la ciutat de Palma, per a conèixer-ne els principals elements arquitectònics, històrics, patrimonials, etc., fer un emfasi especial en els aspectes més desconeguts o més desapercebuts. Places limitades Inscripció prèvia al 971 611 000 / biblioteca@esporles.cat


10 h Ruta: AGRORUTA DE CITRICULTURA. Entre tarongers per l’horta de Biniaraix

La ruta té el punt de partida la Cooperativa Agrícola de Sóller. Una ruta circular que, entre tarongers, ens farà conèixer la història i la cultura de la taronja a la vall. Caminarem entre horts, coneixerem algunes obres hidràuliques que han regat la vall des de fa milers d’anys i gaudirem d’una vista impressionant de l’horta de Biniaraix, del poble i de les muntanyes. La ruta finalitza a la Cooperativa Agrícola, on es visitarà l’Agromuseum.

Inscripcio prèvia al: 971 140 665 / maferrer@ajsantamariadelcami.net


11 h Conferències: LABORATORI D’IDEES PER A ENTITATS CULTURALS «Nou temps, noves maneres de treballar: idees i eines per a dur a terme projectes culturals i creatius»

En aquest moment de crisi, el teixit cultural associatiu dels municipis està creixent d’una manera imparable i forma part de les programacions culturals de cada territori. Vivim un moment intens, de recerca permanent, en què, a partir del canvi de paradigma social i cultural, s’estan consolidant models exportats de la comunicació 2.0, més col·laboratius i més sostenibles. Amb aquest curs proposam fer una recerca sobre aquest nou model i sobre quins són els conceptes clau d’aquesta nova manera de treballar i de fer cultura.

1a Sessió, de les 11 a les 14 h
2a Sessió, de les 15.30 a les 18.30 h

Sala polivalent del Teatre Municipal, carrer del Col·legi, 18, Capdepera


20 h Música: GLOSA. Concert de música ibèrica del s. XVI amb viola d’arc i amb viola de mà

Glosa és un concert de música antiga que mostra la música ibèrica del segle XVI. La colonització d’Amèrica i les annexions de Navarra i d’Aragó a la corona espanyola provocaren una prosperitat econòmica que repercutí d’una manera molt interessat en les creacions artístiques i musicals.

Tot això s’explicarà durant el concert - amb el llenguatge més divulgatiu – per a comprendre el valor de la música que es presentarà.

Ca ses Monges, carrer de ses Monges, 3, Santa Eugènia


20.30 h Teatre: EL GUST ES NOSTRE!

A la manera d’un menú gastronòmic un poeta fa un viatge per la vida enmig d’una posada en escena entre llibres, làmpades, estris de cuina i dos músics disposats a compartir vivències i sentiments. En aquest recorregut, en una dramatúrgia basada en entrevistes, cartes, memòries de diferents poetes, s’enceta un pont amb l’espectador en la necessitat de veritat.

Casa de Cultura, carrer de Llorenç Riber, 6, Campanet